Telefooncirkel

 
Al ruim 15 jaar gaat de Rotaryclub Apeldoorn-Noord 1x per jaar met de dames en heren van de Telefooncirkels van het Rode Kruis afd. Apeldoorn een dagje op stap. Zowel de leden van de telefooncirkels als hun begeleiders worden hiervoor uitgenodigd. Leden van de telefooncirkel zijn ‘’bejaarden’’, die nog zelfstandig wonen en elkaar ’s morgens opbellen of ze de nacht goed zijn doorgekomen.
Elk jaar in het voorjaar gaan we met ongeveer 65 man/vrouw [45 telefooncirkelleden en 20 rotarians ] ergens in de omgeving van Apeldoorn gezellig lunchen.
De dames en heren worden zo rond 11.00 uur thuis door een rotarian met de auto opgehaald en vaak via een mooi ritje naar de plek gereden waar we gaan lunchen.
Als iedereen is gearriveerd volgt de traditionele lunch met verrassing (kroket) en de gebruikelijke toespraken.
Zoveel mogelijk zit men aan tafels voor 10 personen zodat iedere cirkel een eigen tafel heeft. Gewoonlijk spreekt men elkaar alleen via de telefoon dus is het elkaar ontmoeten erg prettig en geanimeerd.
Na de lunch kan er nog worden gewandeld of wordt er een lokaal museum bezocht waar nog een kopje thee/koffie of fris wordt gebruikt. Zo tegen 16.00 uur wordt iedereen weer naar huis gebracht.