Duchenne

Jaarlijks ondersteunen wij als Rotary Apeldoorn Noord een aantal activiteiten van de Stichting Vrienden van Duchenne.
 
Zie www.vriendenvanduchenne.nl

De stichting Vrienden van Duchenne is in 2008 opgericht door een groep vrijwilligers uit Apeldoorn die actief fondsen werft ten behoeve van de stichting Duchenne Parent Project. Deze non-profit organisatie Duchenne Parent Project is opgericht in 1994 door ouders, familie en vrienden van kinderen met Duchenne en organiseert sindsdien diverse activiteiten om geld in te zamelen. De activiteiten worden georganiseerd en verricht door vrijwilligers. Van iedere donatie kan hierdoor ongeveer 97% worden geïnvesteerd in onderzoek, zowel in Nederland als in het buitenland. Het doel van de organisatie is om het onderzoek naar genezing van Duchenne spierdystrofie te bespoedigen. Dit onderzoek heeft inmiddels geleid tot een eerste hoopvol resultaat.
 
Elk jaar zijn wij actief als deelnemers van de Duchenne Bedrijventriatlon en verzorgen wij met de club de catering voor alle Triatleten.
Naast de sportieve uitdaging is een belangrijk doel van de Duchenne Triathlon om geld in te zamelen. Het streefbedrag voor elk team is minimaal € 500. Dit kan worden gesponsord door 1 of meerdere bedrijven maar kan natuurlijk ook heel goed worden opgebouwd uit (kleinere) bijdragen van collega’s, vrienden en familie. Dit jaar is op deze manier door 25 teams uiteindelijk € 15.000 netto opgehaald en we gaan natuurlijk ieder jaar voor minimaal een evenaring van deze sportieve en financiële prestatie!

De stichting zorgt voor een officiële factuur, zodat alle giften daarvoor, privé of zakelijk, fiscaal aftrekbaar zijn. Wil je een team sponsoren? Ga naar de site en Klik dan op Start sponsor en vul het formulier in.