TRF The Rotary Foundation

 
De Rotary Foundation (TRF) ondersteunt Rotary International (RI) bij het vervullen van zijn missie: het bevorderen van internationaal begrip en vrede door internationale en lokale programma's van humanitaire en educatieve aard.
Het motto van TRF is  “Doing Good in the World”.

TRF wordt zelfstandig bestuurd en beheerd. De Foundation staat los van RI; de ontvangsten bestaan primair uit vrijwillige bijdragen. TRF dateert van 1917 en sinds 1983 is The Rotary Foundation een 'not-for-profit-organisation' en te vinden in de top 5 van beste NGO’s wereldwijd.
 
TRF ondersteunt:
 
* Humanitaire programma’s
Vanuit de humanitaire programma's van TRF worden o.a. internationale projecten van Rotaryclubs gesteund met z.g. Grants waarmee eigen clubfondsen en districtsfondsen met 50 procent respectievelijk 100 procent worden opgehoogd; althans wanneer de projectomschrijving voldoet aan de gestelde criteria van o.a. het Global Grant en District Grant programma.
Een belangrijk humanitair project van TRF is 'Polio de Wereld Uit'. Met dit programma, gestart in 1985, wordt beoogd om de ziekte polio binnen enkele jaren uit de wereld gebannen te hebben.  
 
* Educatieve programma’s
Rotary is het grootste 'privately funded' educatieve programma in de wereld.
Met de educatieve programma's worden jaarlijks zo'n 800 studiebeurzen gefinancierd.  
  • Het zogeheten Ambassadorial Scholarship programma dateert van 1947 en sindsdien zijn er meer dan 40.000 beurzen verleend aan studenten uit 130 verschillende landen voor een vol academisch jaar aan een universiteit in een buitenland.
  • Group Study Exchange (GSE) is een Foundation programma sinds 1965; gericht op jonge professionals (25 tot 35 jaar) in de aanloop van hun carrière. Doel is bevorderen van begrip over grenzen heen en het verrijken van kennis in de beroepssfeer.
  • De ‘Rotary Centers for International Study in Peace and Conflict Resolution’ vormen het nieuwste educatieve programma van TRF.
 
Voor meer informatie: www.rotary.nl  en www.rotary.org