Fonds N.O.M. tbv nabestaanden van gesneuvelde militairen in Afghanistan

Bij ons 7e lustrum in 2009 heeft onze club onder de bezielende leiding van de toenmalige voorzitter Menno van Doorn een fonds opgericht  om de nabestaanden van tijdens de missie in Afghanistan gesneuvelde militairen te ondersteunen.
Het fonds bestaat uit de opbrengst van een groot benefietconcert, dat op 24 april 2009 werd georganiseerd.  Hieraan is o.a. bekendheid gegeven in de Stentor, in de weekenduitgave N.R.C. en in verdere publicaties in de Rotarian en in de “Groene Baret",  de periodiek van het Korps Commando Troepen.
Met steun vanuit het fonds is gedurende 5 jaar door onze leden een bloemengroet gebracht op de graven van de 20 gesneuvelde militairen. De overige middelen uit het fonds zijn bestemd als financiële steun voor studie en of opleiding achterblijvende kinderen.
Voor onze leden was het brengen van de bloemengroet steeds weer een bijzondere ervaring. Door het bezoek aan het graf ontstond grote betrokkenheid bij de omgekomen militair en de context waarin deze is gesneuveld. Opdat wij niet vergeten.