» home

Wijnactie 2020

Door een bestelling te doen geniet je van een mooi glas wijn en tegelijk steun je ook ons project om fondsen te werven voor de bouw van de Buitenruimte Gelre IC.

Stichting Buitenruimte Gelre realiseert een buitenruimte naast de IC-afdeling van Gelre ziekenhuizen te Apeldoorn, bestaande uit een serre en een daktuin. Zeker voor patiënten met een langdurige IC opname is het naar buiten kunnen gaan belangrijk. Het wordt ervaren als een eerste stap op weg naar genezing en ontslag naar huis. De eerste keer naar buiten omschrijven patiënten vaak als: het gevoel dat je weer leeft. Zo is het idee voor een buitenruimte bij de IC ontstaan. De stichting verwerft de hiervoor benodigde financiële middelen, goederen en diensten. Het streven is deze buitenruimte uiterlijk in 2021 te realiseren.

meer informatie over de wijnen

Bestellen kan door een mailtje te sturen naar s.langelaar6@upcmail.nl of naar info@buitenruimtegelre.nl

 
 

CURVOS AVESSO VINHO VERDE 2019

 

Gemaakt van de plaatselijke Avesso druif. Super fruitig met tonen van bloesem in de neus. Heel veel zoetsappige peer, veel smaak, veel zachtheid, veel zachter dan menig ander Vinho Verdes met een lekker vleugje citrus in de afdronk.

Smaak: Zoetsappige peer, zachtheid en citrus
Land: Portugal
Lekker bij: Sliptongetjes en Kabeljauw

€ 7,99 p.fles, bestellen per doos van 6 flessen
€ 47,94 per doos

 

Daarvan gaat 18,00 euro naar het goede doel.


BAUMGARTNER GRÜNER VELTLINER 2019
 

Grüner veltliner is de nationale druif van Oostenrijk. Meer dan 30% van het wijngaardareaal in dit Alpenland staat aangeplant met de druif die in Engeland ook wel ‘groovy’ wordt genoemd. Deze wijn van Baumgartner komt uit de regio Niederösterreich. Hij is fris, kruidig en aromatisch met gele appel, peer, witte peper en limoen. Grüner veltliner is een culinaire kameleon. Die kan je bijna overal bij schenken. Van salades tot Aziatische gerechten en van zuurkool tot Wiener schnitzel. Ook lekker bij gerechten met koriander.

Smaak: fris en sappig
Land: Oostenrijk
Lekker bij: Wiener Schnitzel en het aperitief

 

 

€ 5,99 p.fles, bestellen per doos van 6 flessen
€ 35,94 per doos

 

Daarvan gaat 12,00 euro naar het goede doel.


LOUIS BERNARD CÔTES DU RHÔNE-VILLAGES 2017

 

Een aantal dorpjes mag de benaming “Villages” toevoegen aan Côtes du Rhône, mits ze aan de strengere eisen hiervoor voldoen. Zo is een beperktere opbrengst per hectare toegestaan, hetgeen resulteert in meer concentratie in de wijn. De smaak is zeer fruitig met veel rood zomerfruit als kersen en frambozen. Maar daarnaast een lichte kruidigheid. Heerlijk sappig!

Smaak: Licht kruidig en veel rood fruit
Land: Frankrijk
Lekker bij: Aziatische gerechten en Rundvlees

€ 7,99 p.fles, bestellen per doos van 6 flessen
€ 47,94 per doos

 

Daarvan gaat 18,00 euro naar het goede doel.


ALTANO DOURO 2018

 

Gemaakt door de fameuze Port-familie Symington. En dit proef je! Kruidige en rijpe tonen van echte Port druiven zoals touriga nacional en tinta roriz (tempranillo). De volle smaak past perfect bij zeer gekruide gerechten, gebraden rood vlees en lamsvlees.

Smaak: Pruimen, kruidig en vol
Land: Portugal
Lekker bij: Gegrild vlees en sterke kaas

 

€ 14,59 p.fles, bestellen per doos van 6 flessen
€ 87,54 per doos

 

Daarvan gaat 33,60 euro naar het goede doel.


MAZZEI FONTERUTOLI N.10 2018

 

Tijdens het proeven van de verschillende blends van het Fonterutoli domein in Toscane verbaasde cuvée nummer 10 door z'n uitmuntende kwaliteit. En inderdaad: wauw! Mooie complexe smaak waarin je hout en gekonfijt fruit herkent. Gemaakt van voornamelijk merlot, dus eigenlijk heel atypisch voor Toscane.
 
Onno Kleyn zegt in Volkskrant Magazine: "Half om half merlot en sangiovese. Aards, prettig geschraagd door eikenhout, balsemachtig, vol en intens." Beoordeeld met een 8+.

Smaak: Aardse tonen en Balsamico
Land: Italië
Lekker bij: Gebraden rood vlees

 

 

€ 14,59 p.fles, bestellen per doos van 6 flessen
€ 87,54 per doos

 

Daarvan gaat 33,60 euro naar het goede doel.


VIÑA MAYOR CRIANZA 2016

 

Ribera del Duero is één van de belangrijkste kwaliteitsgebieden voor rode wijn in Spanje. Dit gebied in het noord-westen van Spanje is een gebied met veel hooggelegen wijngaarden. Door de druiven op grote hoogte te verbouwen, ontstaat er een groot temperatuursverschil tussen de dag- en nachttemperatuur. Dit komt ten goede aan de aroma-ontwikkeling van de druiven: krachtig met stevige tannines. Een geconcentreerde smaak vol zwart fruit.

Smaak: Krachtig, geconcentreerd en zwart fruit
Land: Spanje
Lekker bij: Vleesgerechten en lamskotelet

€ 15,49 p.fles, bestellen per doos van 6 flessen
€ 92,94 per doos

 

Daarvan gaat 46,44 euro naar het goede doel.